Kontakt

Udruženje građana "Youth Fest" Novi Sad

Ulica Sime Matavulja 11, 21000 Novi Sad
+38162 22 33 63
+38162 88 15 12 2
youthfest

Nevladina organizacija “Youth Fest” je omladinska organizacija osnovana sa ciljem da se zalaže za poboljšanje osnovnih uslova i životnog ambijenta mladih, zaštitu osnovnih prava i sloboda radi poboljšanja nivoa životnog standarda i kvaliteta života, za poboljšanje uslova studiranja, za zaštitu prirode i zdrave životne sredine, promovisanje multikulturalnosti, unapređenje kulture, za promovisanje značaja sporta za kvalitetan život mladih, promocija i razvoj sporta, za davanje doprinosa svestranom razvoju pozitivnih osobina kao što su: radnost, skromnost, istrajnost, snalažljivost, hrabrost, iskrenost, radost, drugarstvo, poštenje, štedljivost i smisao za život u manjim i većim kolektivima, negovanje i razvijanje prijateljstva među ljudima i narodima i poštovanje njihovog ličnog, nacionalnog, verskog i političkog ubeđenja.

Organizacije je nastala krajem 2007. godine, a registrovana je početkom 2009. godine i prevashodno su je činili mladi uzrasta do 25 godina. Danas organizacija ima oko 80 članova, a do sada je učestvovala na preko 15 projekata u saradnji i partnerstvu sa drugim organizacijama.

Članovi organizacije, nekada pri osnivanju studenti, danas su diplomirani pravnici, menadžeri za ljudske resurse, arhitekte, mašinci, novinari i drugi.